Ako sa správne starať o normálnu pleť: Jednoduchá a účinná rutina

Starostlivosť o normálnu pleť je rovnako dôležitá ako starostlivosť o iné typy pleti. Aj keď môže byť považovaná za prirodzene zdravú a vyváženú, vyžaduje si pravidelnú starostlivosť, aby zostala krásna a zdravá. Tu je jednoduchá a účinná rutina starostlivosti o normálnu pleť:

starostlivost-o-plet

Čistenie pleti: Alfa a omega starostlivosti o pleť

Prvým a najdôležitejším krokom vo vašej rutine je čistenie pleti. Odstránenie nečistôt, nadbytočného mazu a zvyškov make-upu je kľúčom k zdravej a žiarivej pleti a zároveň predpokladom na vstrebávanie aktívnych látok. Čo je dôležité?

Opláchnite tvár vlažnou vodou

Pred aplikáciou čistiacich produktov si umyte tvár vlažnou vodou, aby ste pleť pripravili na čistenie.

 

Vyberte si vhodný produkt na čistenie pleti

Pre normálnu pleť odporúčam čistenie pleťovým mliečkom Repair+ Milk.

Aplikujte čistiaci produkt

Naneste malé množstvo čistiacieho produktu - cca 2 pumpičky na navlhčené dlane a jemne ho vmasírujte do tváre kruhovými pohybmi. Venujte zvláštnu pozornosť oblastiam s tendenciou k mastnote, ako sú čelo, nos a brada.

Opláchnite dôkladne

Dôkladne opláchnite tvár vlažnou vodou a odstráňte všetok čistiaci produkt navlhčeným Make Up Eraserom. Uistite sa, že na pleti nezostáva žiadny zvyšok produktu.

Tonizácia pleti

Po mliečku použite Repair+ Toner, na nalhčený make Up Eraser dajte 2 pumpičky a pretrite celú tvár. Tento krok je dôležitý z hľadiska vyrovnania pH pleti.

Hydratácia

Hydratácia je dôležitou súčasťou starostlivosti o normálnu pleť. Pomáha udržiavať pleť hydratovanú, jemnú a zdravú. Nasledujúce kroky vám pomôžu dosiahnuť optimálnu hydratáciu:

Na vyčistenú pleť aplikujte biopeptidové sérum v spreji. Je základnym sérom, ktoré hydratuje pokožku a zároveň napomáha vstrebávaniu ďalších produktov.

Vyberte si vhodný hydratačný krém

Pre normálnu pleť je vhodný hydratačný krém - Hydrobalance face cream. Sedí všetkým typom pleti, má veľmi príjemnú konzisteniu aj vôňu. Dobre sa vstrebáva a nezaťažuje pokožku.

Naneste hydratačný krém

Po čistení pleť jemne osušte a nanesťe malé množstvo hydratačného krému na tvár a krk. Jemne ho vmasírujte do pokožky kruhovými pohybmi.

Použite hydratačný krém denne

Hydratačný krém používajte denne, ráno a večer, aby ste udržali pokožku hydratovanú počas celého dňa.

Ochranný faktor

Okrem čistenia a hydratácie je dôležité chrániť pokožku pred škodlivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Tu je dôležitý krok, ktorý by ste mali zahrnúť do svojej rutiny starostlivosti:

Použite krém s ochranným faktorom

Pred vystavením slnečnému žiareniu naneste ochranný krém s primeraným ochranným faktorom (SPF). SPF pomáha chrániť pokožku pred škodlivými UV žiarením a predchádza poškodeniu a predčasnému starnutiu pokožky.

Venujte pozornosť strave a životnému štýlu

Zdravá strava, dostatok spánku a minimalizácia stresu majú tiež vplyv na zdravie pokožky. Venujte pozornosť skladbe stravy, doprajte si dostatok spánku a starajte sa o svoje telo holisticky.

Správna starostlivosť o normálnu pleť zahŕňa čistenie, hydratáciu a ochranu. Tieto jednoduché kroky vám pomôžu udržiavať zdravú a krásnu pleť. Nezabudnite však, že každá pleť je jedinečná, a preto si vyberte produkty a metódy starostlivosti, ktoré sú najvhodnejšie pre vaše individuálne potreby.

Späť do obchodu